Az adás megtekintése:
Sze. 20:00-22:00 (élő)
Cs. 03:30-05:30 (ism.)
Cs. 13:30-15:30 (ism.)
Szo. 18:00-20:00 (ism.)
V. 08:00-10:00 (ism.)

 
   
 
  14 évesek
lettünk!
 
<< Vissza a főoldalra

 

TEA GLÓRIÁVAL – A TEÁZÁS GLÓRIÁJA

A Tea Glóriával című kétórás magazinműsort 2007 augusztusa óta a Digi TV csatornáján az LP Média fémjelzésével láthatjuk. Kitalálója, névadója, főszerkesztője, műsorvezetője Geszty Glória, az ismert színésznő és televíziós személyiség, aki nagy médiatapasztalatával ezúttal heti két órába sűríti mondanivalóját. A műsor sokszínű, emberi és izgalmas: ismeretet terjeszt, hasznos információkat, kipróbálható tanácsot ad életünkhöz, és nem utolsósorban szórakoztat.

A többértelmű cím magáért beszél. Hiszen a vendégeknek márkás kis csészékben kínált tea egyben jelkép is: nemcsak a színvonal igényességére utal, de a teázás ősi filozófiájának tanítását is felidézi. E kivételesen nemes ital már a régi kínai bölcsek szerint is a lélek tisztításának, nyugtatásának, ellazításának jól bevált eszköze. Egy erről szóló világhírű japán mű, Okakura Kakudzó Teáskönyve ezzel kezdődik:

„A tea eredetileg orvosság gyanánt szolgált, ám az idők során kedvelt frissítő itallá vált szerte a világon. A VIII. századi Kínában bevonult a költészet világába is, mint a vendéglátás kifinomult módja. Japán a XV. században az esztéticizmus rangjára emelte a teázást, melynek kultusza a szépséget bálványozza a mindennapi élet alantas viszonyai közepette. A puritanizmusnak és a harmóniának, a kölcsönös jóakarat szellemének, valamint a társadalmi rend romantikus felfogásának hitvallása. Célja valójában a Tökéletlen, hiszen a lehetséges harmónia megteremtésére törekszik egy lehetetlen közegben, amit életnek hívunk.”

A műsor vezetője, Geszty Glória ezzel összhangban teremt közvetlen, családias légkört a stúdióban. A nézők, akik már megismerték, barátként, jó ismerősként várják, hogy viszontlássák, a képernyőn keresztül együtt lehessenek vele és partnereivel. Miközben ellazult, kedves, kedélyes légkörben avatott szakemberekkel teázik, könnyedén nyitja fel beszélgetőtársai egyéniségét, hogy ők is azonnal szinte baráti kapcsolatba kerülhessenek a nézőkkel. Azok pedig, akik a képernyő túloldalán ülnek, érezhetik, hogy azt kérdezi, amit ők is szeretnének. Így szinte maguk is részt vesznek a beszélgetésekben mindarról, amiről a műsor alcíme szól: egészségről, életmódról, kultúráról – mindent a világ, ezen belül testünk, lelkünk, szellemünk egységében szemlélve.

Zaklatott világunkban e műsor, üdítő oázis.

Szigethy István
   
 
  AJÁNLÁS
 
  Látogass el a Facebook oldaunkra is!
  A hatoscsatorna televízió látható